Nieuws

Ontzorgen in administratie en advies

Huidige Rabobank boekhouding en bankkoppeling vervalt. Wat nu?

Voor klanten met een zakelijke Rabobank rekening zal er vanaf 1 juli 2022 iets gaan veranderen in de koppeling tussen de online boekhouding en de Rabobank. Als het goed is heeft u hierover inmiddels ook al informatie ontvangen van de Rabobank.

Wat verandert er?
Door middel van een zogenaamde boekhouding-bankkoppeling worden uw bankmutaties elke nacht automatisch doorgezet vanuit de Rabobank naar de boekhouding. Door veranderende Europese regelgeving, PSD2 genaamd, dient deze koppeling opnieuw gelegd te worden. Het activeren van deze nieuwe, uitgebreidere koppeling kan alleen door de rekeninghouder uitgevoerd worden.

Wat moet u doen ?
Als u zelf uw boekhouding verwerkt wordt u er binnenkort door de softwareleverancier op geattendeerd dat de nieuwe koppeling geactiveerd kan worden. Hoe dit precies in zijn werk gaat verschilt per pakket. Verwerkt Rijkse uw boekhouding met Rijkse Connect zal een medewerker van Rijkse vóór 1 juli as. contact met u opnemen om de koppeling te realiseren.

Wat gebeurt er als ik niks doe?
Als de koppeling met de Rabobank niet voor 1 juli 2022 wordt omgezet zullen de bankmutaties niet meer automatisch in het online boekhoudpakket terecht komen en zullen deze dus handmatig verwerkt moeten worden.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of behoefte aan aanvullende informatie neem dan contact op met onze afdeling automatisering via 0118-678990 of helpdesk@rijkse.nl. U kunt natuurlijk ook uw contactpersoon bij Rijkse raadplegen.